Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Jämtlands lucia besökte Gamla Teatern

Detta är en läsartext.

SPF Seniorerna Östersund hade traditionellt inbjudit till julbordslunch på Gamla Teatern. Drygt 150 medlemmar hade hörsammat inbjudan.

Jämtlands lucia kom till SPF Seniorerna Östersunds julbordslunch på Gamla Teatern. Foto: Sven-Olof Andersson

Redan i entrén mötte vice ordförande Martin Rolén upp och hälsade välkommen. Styrelseledamoten Yngve Sundien var vägvisare till garderoben och informerade om dubbförbudet i stora salongen. Sekreteraren Sven-Olof Andersson visade vägen till glögg och pepparkakor. Kassören Anne-Marie Blomqvist och studieansvarig Iréne Westberg prickade av på anmälningslistor och tog betalt.

Annons

Ordförande Per Söderberg fanns inne i salongen och hänvisade till lediga platser innan han tog till orda och hälsade välkommen med ett litet rim:

Annons

Välkommen hit till julbordslunch idag En tradition med lite julmat - vi träffas och trivs i lag Här är det dukat och vi får hämta mat lite eftersom Vi är 157 - det räcker till oss och de i kön som efter oss kom Stigan har som vanligt fixat så att maten är på plats i tid Det känns tryggt och vi alla har riktigt gott om tid När vi ätit och känner oss ganska mätt och riktigt nöjd Ett besök av Jämtlands lucia blir nog en extra fröjd Kandidat nr 4 - Theres från Haxäng årets Jämtlands lucia är På grund av arbeten är tyvärr inte alla sju tärnor här En god jul och ett gott nytt år önskar styrelsen er alla Vi hoppas att vi under nästa år många bra aktiviteter kan framkalla

Deltagarna tog med stor aptit del av den fina julborslunchen som avslutades med Ris á la Malta och kaffe.

Annons

Annons

Jämtlands lucia med tärnor gjorde ett fint besök och framförda vackra sånger både vid intåg, på scenen och vid uttåget. Per Söderberg överlämnade en gåva från SPF Seniorerna Östersund och deltagarna fick också var sin trisslott.

Han påminde om boulespelet på fredagar. Måndag den 16 januari blir det ”heta stolen” med två kommunalråd och ett oppositionsråd. Årsmötet planeras till den 27 februari.

Numera är det fikaträffar på tisdagar på Norra Station.

Per Söderberg läste inför julen Nicke Sjödins ”Om julaftan” och ”Julevangelie” samt L A Ledins ”Skrömta".

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan