Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Östersunds kommun: Agera som ägare till Jämtkraft!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Öppet brev till Östersunds kommun:

Två gånger har jag i insändare uppmanat Östersunds kommun att agera i kommunmedborgarnas intresse och styra Jämtkraft med nya ägardirektiv i den uppkomna situationen.

Skenande elpriser är ett hett ämne.

Bild: Arkivbild

Annons

Annons

Fick nyss november månads räkning för min villa. Genomsnittliga KWH-priset var 130,77 öre mot det normala 30-40 öre.

Det innebar att månadsräkningen saltades med cirka 500 kronor av Jämtkraft, trots att produktionen inte kostade ett dugg mer än normalt. Dessutom passade då staten på att öka sin moms med 125 kronor. Och som alla förstår, så är detta förmodligen bara en försiktig inledning på att ytterligare skinna medborgarna under instundande vinter.

Längst ner på fakturan står det ”Rörlig lokalprisrabatt” 3 öre. Den verkar inte ett dugg rörlig, för det har varit 3 öre så långt jag kan se bakåt. Men om den nu är rörlig, varför var den inte 90 öre denna månad, så att vi i kommunen inte drabbas av att södra Sverige och Tyskland frivilligt har stängt ner stora delar av sin kraftproduktion?

Jag råder också ansvariga i kommunen att läsa Per Edströms insändare, så kanske förståelsen ökar något.

Nu ställer jag frågan för tredje gången till kommunledningen: Varför gör ni inget när ni har all makt att bestämma vilket pris de lokala abonnenterna ska betala?

Sten Bredberg

Säg vad du tycker och tänker – klicka här för att skriva en insändare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan