Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Slarva inte bort julen och barnen

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Några veckor kvar innan julafton vill vi påminna om IOGT-NTO:s kampanj Vit jul.

Barn behöver få ha en vit jul – i dubbel bemärkelse.

Bild: Tove Svensson

Julen brukar beskrivas som barnens högtid. Vi tror att en stor del av glädjen på julen för barnen är att dela den med föräldrar och andra vuxna. Då är det viktigt att vara närvarande. Det behövs inte mycket alkohol för att ditt uppträdande förändras på ett sätt som gör att barn har svårt att känna igen dig. Du är inte den du brukar vara.

Annons

Annons

En viktig funktion som förälder och vuxen är att vara ett föredöme för barn. Är verkligen alkoholen vid jul något du vill förmedla till dina barn, en tradition som du vill överföra till nästa generation, att inte komma ihåg julen, vad som hände och inte hände?

Just nu har vi en positiv trend när det gäller unga vuxnas alkoholkonsumtion. Men fortfarande är det alldeles för många barn som får julen förstörd av att vuxna har svårt att vara nyktra under julhelgen.

Vi uppmanar alla, speciellt dig som firar jul med barn närvarande och just funderar över vilken alkohol som ska köpas in till julhelgen. Tänk efter! Det är inte lätt att vara förälder i dag. Många lever med konstant dåligt samvete att inte ge barnen tillräckligt med tid. Du är en viktig person för dem.

Slarva inte bort den här julen genom att prioritera alkoholen framför barnen.

Junis Jämtlands distrikt

Styrelsen/Maria Westlund, ordförande

Säg vad du tycker och tänker – klicka här för att skriva en insändare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan