Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Utan tvivel oskälig hyreshöjning

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Den första oktober 2019 flyttade vi in i Östersundshems så kallade trygghetsboende på Ryttarvägen. I samband med detta hyrde vi också bilplats i en carport.

Bild: Lars Ljungmark

Annons

Hyran för lägenheten var 8978.17 kronor och för carporten 450 kronor.

Annons

Sedan inflyttning har två höjningar av lägenhetshyran genomförts efter förhandlingar mellan Hyresgästföreningen och Östersundshem vilket betyder att hyran i dag är 9256,79 kronor. Den totala hyreshöjningen blir då för lägenheten 3,1 procent.

Från den första januari 2023 har en andra höjning av hyran för carporten aviserats vilket betyder att den då hamnar på 540 kronor. Höjningen för carporten blir då 20 procent.

Hyran för lägenheten betalar vi, än så länge, till Östersundshem medan hyran för carporten betalas till Aimo Park, ett företag med ytterst tvivelaktiga affärsmetoder.

Hur kan kostnadsökningen för ett spjälstaket med tak och motorvärmaruttag vara nästan 17 procent högre än för en modern lägenhet? Hur kan Östersundshem, som tillhörande allmännyttan och med det samhällsansvar detta medför, överlåta såväl hyresindrivning som fri och ohämmad hyressättning till ett japanskt företag?

Någon sa: "Vi får ta till oss det franska sättet att protestera".

Ska det verkligen behöva bli så?

Arne G Molin

Säg vad du tycker och tänker – klicka här för att skriva en insändare

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan