Annons

Annons

Annons

Stockholm

Insändare
Konsekvent i sitt hyckleri

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

För några dagar sedan letade jag i Svenska Akademiens ordbok efter några ord som skulle sammanfatta Johan Pehrsons och Liberalernas fadäser i deras förhållande till samarbetspartiet Sverigedemokraterna. Som alla vet är SAOB en oumbärlig kunskapskälla för forskning om det svenska språket samt ett utmärkt verktyg för alla, båda svensktalande och icke svensktalande, som vill förkovra sig i det svenska språkbruket, och på så sätt underlätta integrationen i det svenska samhället.

Annons

Annons

Liberalernas partiledare Johan Pehrson.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Med definitioner som ”att visa sig annorlunda (bättre) än man är”, ”uppträda falskt, oärligt”, ”skenhelighet” och ”förställning” – för att nämna några exempel, tyckte jag att jag hade hittat ordet jag sökte under uppslagsordet hyckla, med avledningar hycklare och hyckleri. Enligt SAOB finns belägg för dessa sedan mitten av 1500-talet och därmed är de välrenommerade i det svenska språkliga kulturarvet.

Till hans favör kan man konstatera att Johan Pehrson är konsekvent och uppriktig i sitt beteende och därmed ett föredöme för det svenska politiska livet och hans ansvarsområde som minister för integration.

db

Säg vad du tycker och tänker – klicka här för att skriva en insändare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan