Annons

Annons

Annons

Brunflo

Läsartext
Glada musikanter spelade i Näs

Detta är en läsartext.

Onsdag den 23 november samlades medlemmarna i SPF Seniorerna Brunflobygden, samt intresserade, för en stunds underhållning och tillfälle att träffa vänner och bekanta och prata med varandra. Lokalen denna gång var den mycket trivsamma Församlingsgården i Näs.

Musikanterna i "Gubbröra" underhöll i Näs församlingsgård, när SPF Seniorerna Brunflo träffades. Foto: Eva Söderström

Annons

Annons

För underhållningen svarade fem glada musikanter som kallar sig för ”Gubbröra”. Den ”röran” bestod av Gösta Jonsson, Christer Lilliehöök, Allan Persson, Nicke Westin och Kurt Göran Lindgren, med instrumenten dragspel, bas och gitarr.

Efter lite småprat började musiken. Första låten var en snoa, ”Snurran”, som fick igång publiken. Sedan följde en vals, ”Midnattssol över Pajala”, mazurkan ”Hallenjänta”. En vacker melodi, ”Emma” med sång. Efter det följde ett varierat utbud av låtar, bland annat ”Västkustens vals” som boxaren Ingemar Johansson sjöng in på skiva och en Jularbo-schottis.

Vid kaffepausen som följde, dukade Ingvor Sahlin fram smörgåsar och gokaka. Musikerna fortsatte spela ännu några låter, bland annat den vackra melodin ”Mosippan”. Den blomman är Härjedalens landskapsblomma, men ganska sällsynt i dag.

Efter den avslutande ”En stund i Umeå” tackades musikerna med uppskattande applåder.

Innan vi skildes åt för dagen ombads publiken att ge förslag på vilka aktiviteter och underhållning som man önskar sig vid möten. En del förslag kom fram och antecknades, så vi kan se fram emot givande träffar senare.

Stellan Hansson hade sin vana trogen sålt lotter och som slutkläm blev det dragning av vinster.

Eva Söderström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan