Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Ceniorgruppen träffade kommunledningen

Detta är en läsartext.

Centerns Ceniorgrupp brukar ha en träff i rådhuset i december. I år genomfördes träffen på Armegränd 6, den 30 november.

Samordnare Per Söderberg hälsade välkommen och framförde några minnesord om gruppens äldste medlem, Torsten Nilsson i Öd, Marieby, som avled för en dryg månad sedan.

Torsten var en av de som kämpade hårdast för att det skulle hända något i förverkligandet av Vallsundsbron. Torsten och Håkan Rasteby var starkt kritiska vid ett centermöte i Vålbacken 1989. Per Söderberg tog över rollen som oppositionsråd och bildade en brogrupp. Nio år senare invigdes bron den 16 september 1998.

Annons

Annons

Ceniorgruppen hurrade och sjöng för Effie Kourlos som denna dag firade sin födelsedag. Från kommunledningen fanns även Magnus Andersson och Magnus Rönnerfjäll med.

Kjell Olsson och Håkan Rasteby - två Vallsundsbrokämpar, som deltog i Centerns Ceniorgrupps möte. Foto: Per Söderberg

Ceniorgruppen fick information om den situation som uppstått efter valet, för att få en ledning som har majoritet. Efter förhandlingar med Socialdemokraterna har ett ”Mittstyre” bildats. Östersundslänken, Gustav III:s torg och skolan i Fåker har varit centerkrav som fått gehör.

Effie, Magnus A och Magnus R redovisade olika frågor som är aktuella och ceniorgruppens deltagare ställde frågor och poängterade tidigare aktualiserade frågor såsom: Bussresor, kontanter vid kommunala inrättningar, parkeringsbetalning, fontäner, byggandet på Annersia, Stjärntorget - stjärna för en dag med mera.

Ett intressant faktum är att det finns två tekniska valsamverkan i kommunen, utöver Mittstyret: M+SD+ KD och L+V+MP.

Nästa Ceniorgrupp planeras till torsdag den 19 januari. Samordnaren skall undersöka möjligheterna till studiebesök hos Försvaret eller Synsam.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan