Annons

Annons

Annons

Frösön

Läsartext
Frösö SPF:s vandrare gick efter årstidens förutsättningar

Detta är en läsartext.

Tisdagen den 29 november samlades vi, 23 stycken, utanför Hornsgatan 20 för en vandring som vi sagt skulle bli efter väderförutsättningar.

SPF Frösöns vandring den 29 november startade vid Mötesplats Hornsberg. Några ytterligare deltagare anslöt senare. Vi var totalt 23 som vandrade. Text: Majvor Enström

Annons

Dock med för årstiden bra förutsättningar sträcktes vandringen ut både i tid och rum. I tid på grund av alla trevliga samtal som kommer till stånd mellan medlemmarna, dessutom med vår årgång så mycket kunskap om området.

Annons

Vi vandrade längs Norra Strandvägen där vi påmindes om historien om Bergvik, Frösöns folkets hus där en gång Hjalmar Branting eldat massorna, om en portal ovan vägen med namnet Bergvik, om kanalen ifrån sjön och in i parken med en fågeldamm.

Vandringen fortsatte efter den nya cykelvägen upp mot Byvägen, vi såg villan där familjen Bjureberg, ägarna till legendariska Aspnäs Värdshus, hade bott. Vi passerade Byström & Cronqvist, en välkänd smidesverkstad, numera Krejtos.

Framme vid Krokvägen fick vi historien om Hanna Wang, Kinamissionären, som där hade sitt hus. Hur hon som ung fick en uppenbarelse i Frösö kyrka och då bestämde sig för att viga sitt liv till missionen och levde 50 år i Kina, men kom hem för att dö på Frösön.

Efter alla berättelser vi fått oss till livs samlades vi nu på Mötesplatsen, Hornsgatan 20, för kaffe och mackor och framförallt för livliga samtal. Slutligen bestämde vi att vi gör om det här om 14 dagar, samma tid, samma plats, men ny sträcka.

Lars Gabrielsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan