Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Offentliga rena toaletter bristvara i Sverige!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Toaletter – är det något som inte behövs här i Sverige? Den frågan ställer jag mig fler än en gång då jag reser runt i detta avlånga land. Anser mig inte ha större behov av dessa bekvämligheter än någon annan, men blir lika frustrerad de gånger som jag är i behov att uppsöka dessa efter landets vägar.

I brist på en toalett får naturen duga. Foto: Arkivbild

Annons

Annons

Tyvärr är många av de få offentliga toaletter som finns, både smutsiga och mycket ofta utan papper. Detsamma gäller även i städerna, svåråtkomliga, smutsiga, nedklottrade och utan papper! Tyvärr ofta detsamma på bensinstationerna. Reser mycket, bland annat i Tyskland, och förundras över den fantastiska standard som toaletterna efter autobahn och i de olika städerna håller! Rent, fint, fräscht och med toalettpapper – rena lyxen om vi jämför standarden här i Sverige! På många ställen sköts toaletten av en ansvarig som ser till att det är fräscht och fint – något sådant ser man aldrig någonstans här hemma.

Vi i Sverige vill ju gärna vara ett föredöme i det mesta! Men det är bara att kliva ur bilen på en parkering och gå några steg in naturen – och se förödelsen – så inser man att här finns mycket att förändra!

Håll naturen ren!

Hälsning Monica

Säg vad du tycker och tänker – klicka här för att skriva en insändare

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan