Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Fler män måste agera mot våldet

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kvinnojourerna kämpar året runt för att lindra effekterna av mäns våld mot kvinnor. Deras verksamhet räddar liv – men det räcker inte. Vi behöver göra mer. Vi måste förebygga våldet redan innan det sker. Det krävs ett brett, strukturerat arbete mot våld i kommuner och regioner. Men även du som privatperson kan bidra.

Fler män måste agera mot våld. Foto: Arkivbild

Annons

Annons

Vi ber dig inte att slänga dig in mitt i ett slagsmål för att få slut på det. Våld är så mycket mer än bara slag och sparkar. Det kan vara allt ifrån taskiga kommentarer till sexuella trakasserier och psykisk misshandel. Genom att stoppa lindrigt våld, förebygger vi det grövre. Och du kan vara en av dem som vågar säga ifrån.

Vi har nog alla varit med om situationer när något inte känns helt bra i magen. Vi kanske inte vet exakt vad det är, men något känns fel. Och det är den känslan vi behöver ta fasta på. Det är bättre att reagera en gång för mycket!

Och vi vill särskilt uppmana män att agera mot våld. När fler män visar omsorg och hittar nya sätt att vara man på, kan också kopplingen mellan manlighet och våld brytas.

Alla kan göra något. Man kan göra något före, under tiden eller efter att någon har utövat våld.

Styrelsen i MÄN

Jämtland/Härjedalen

Säg vad du tycker och tänker – klicka här för att skriva en insändare

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan