Annons

Annons

Annons

Rossön

Läsartext
Trallvänliga låtar med Hasse och Ruben

Detta är en läsartext.

Hasse Thor, född i Helsingborg i Skåne och jämtlänning sedan 1958 (numera boende numera i Brunflo) började ganska sent med musiken. Skaffade vid 17 års ålder en gitarr och kom med i ett "källarband" som elbasist något år senare. Numera är Hasse ute och sjunger en del i olika sammanhang för mogen publik, gärna tillsammans med dragspelaren, före detta lastbilschauffören Ruben Olofsson. Duon bildar då "Hasse Thor med Ruben".

Annons

Annons

Hasse Thor och Ruben Olofsson spelade i Rossön. Foto: Zaedi Danielsson

Ruben Olofsson, boende i Östersund, spelar dragspel och kunde berätta att han hade "gråtit till sig" ett dragspel vid 8 års ålder. Dessa två herrar förgyllde dagen för ett antal mogna, musiksugna medlemmar och intresserade när PRO Bodum/Rossön inbjöd till ett Musikcafé i Församlingshemmet, Rossön.

Repertoaren bestod av Hasses sång, varvat med Rubensdragspelsstycken/låtar. Däremellan berättade Hasse olika roliga historier och anekdoter från sitt musikliv och resor. Sånger med olika tänkvärda texter, bland annat som "Små nära ting", Trönderbrura, Janne Wägman.

Dessutom en hyllningssång av Evert Taube till nyss bortgågne Sven-Bertil Taube. Med tanke på kända musiker som inte finns med oss längre sjöng han ett potpurri tav Sven-Erik Magnusson och Sven Ingvars.

Efter kaffepausen med gott, hembakt bröd och smörgås, fick alla gäster sjunga med i önskesången "I natt jag drömde". Texten i denna sång, "det var fred på jord och alla krig var slut", vore väl en underbar tanke i dessa tider.

Hasse har spelat in nio cd-skivor och dessa kunde inhandlas efter underhållningen.

Annons

Detta trevliga musikevenemang, som anordnats av PRO Bodum/Rossön avslutades med en Roland Cedemark-sång.

PRO Bodum/Rossöns ordförande Mats Danielsson tackade musikerna och gästerna för en trevlig eftermiddag och hälsade alla välkomna åter till kommande evenemang.

Zaedi Danielsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan