Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Dags för en gata till Cedermarks minne!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bröderna Ljusberg har fått en! När får Roland Cedermark en? Roland var en stor artist, den största i Härjedalen, som sålt över två miljoner skivor och fått många som dansat till hans dansorkester från slutet av 1950-talet till början på 1970-talet då han började som soloartist och senare fick medverka i program både i radio och tv.

Ska det bli en Cedermarks gata i Sveg? Foto: Arkivbild

Annons

Annons

Själv har jag åkt otaliga mil för att dansa, bland annat i Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland, samt själv också fått den stora äran att framföra hans fantastiska sånger offentligt. Att Roland uttryckt att han inte ville ha någon staty efter sig får vi självklart respektera, men en egen gata uppkallad efter honom i Svegstrakten vore en självklarhet! Han har ju verkligen satt Härjedalen på kartan med sina otroligt vackra texter om kärlek, nostalgi och längtan till sin födelsebygd och alltid med en målande romantisk naturbeskrivning.

Han drev ju också en framgångsrik musikaffär i Sveg där många fick chansen att köpa sin allra första rock’n rollskiva!

Roland gjorde sig känd för sitt skickliga och unika spelsätt, alltid med humor och med glimten i ögat, och med sina egna sånger i både text och musik även utanför Sverige, inte minst i Norge. Många av hans egna låtar spelades av många andra kända dansband, till exempel Vikingarna och Thorleifs. Ibland fick han även hoppa in som förstärkning i kända dansband, mycket på grund av hans unika musicerande och dansanta låtar.

Därför anser jag med flera att det är på tiden att vi betalar tillbaka allt Roland gett oss med en egen gata!

Bendikt Andersson, Föllinge

Säg vad du tycker och tänker – klicka här för att skriva en insändare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan