Annons

Annons

Annons

Oviken

Läsartext
Höstmöte i Oviken lockade 95 deltagare

Detta är en läsartext.

PRO:s höstmöte på Orrgården i Oviken den 10 november samlade hela 95 medlemmar, som hälsades välkomna av föreningens ordförande Eva Simonsson.

Många medlemmar deltog vid PRO Myssjö-Ovikens höstmöte. Systrarna Sofia och Erika Forslund bjöd på underhållning. Foto: Karin Jirdén

Annons

Gunnar Pettersson utsågs att leda mötesförhandlingarna. En omfattande verksamhetsplan, budget och oförändrad medlemsavgift för 2023 (40 kr) klubbades igenom. Tio nya medlemmar som tillkommit efter årsmötet hälsades välkomna.

Annons

Fyllnadsval av valberedare och underhållningsansvarig gick inte att genomföra, då ingen kandidat kunde presenteras. De närvarande uppmanades hjälpa till med att komma med förslag till styrelsen. En fulltalig valberedning kan behövas inför kommande årsmöte.

Förhandlingarna ajournerades och i pausen före och efter lunchen spelade systrarna Sofia och Erika Forslund både välkända stycken och sina egna låtar. Mycket uppskattat!

Anna Lindgren med medarbetare hade åstadkommit en mycket god fisksoppa som serverades med bröd. Till kaffet smakade det med en god chokladbakelse, som Birgitta Persson och Maj Lundgren åstadkommit.

Höstmötet fortsatte med information av tre företrädare för Bergs kommuns vård- och socialnämnd, nämligen ordförande Karin Sundin, vice ordförande Lena Olsson och chefen Ingrid Larsson. De redogjorde för beslutet att säga upp de tio platserna på Fjällglimtens boende för äldre, med särskilda behov.

Efter informationen blev det en livlig diskussion med många frågor kring beslutet, som helt klart inte mottagits positivt här i bygden. Höstmötet beslöt uppdra till styrelsen att formulera ett brev till kommunens styrande, där det tydligt framgår att de närvarande medlemmarna protesterar mot beslutet att stänga Fjällglimten.

Annons

Annons

Efter att mötesförhandlingarna avslutats sjöng systrarna Forslund på begäran "E Jamtlandstaus". Därefter blev det dragning av alla fina lotterivinster, som skänkts av medlemmar och sponsorer eller tillverkats av deltagarna i slöjdkafé på Träffpunkten.

Karin Jirdén

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan