Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Varför så ofräscha bussar?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Som resenär på Östersunds stadsbussar så måste jag ifrågasätta varför bussarna alltid är så ofräscha. Som läget är nu så måste man ha med sig något att sitta på i bussen på grund av fruktansvärt skitiga och äckliga säten! Tvättas de aldrig? Lukten ibland tyder på att någon inte kunnat hålla tätt och ofta sitter ungdomar med fötterna på sätet vilket också gör att sätena ser ut därefter. Sunkigheten förstärks av nedklottrade stolsryggar och golv som ser ut att aldrig ha varit rengjorda – detta oberoende om man åker tidigt eller på eftermiddagen.

Annons

Annons

Från miljösynpunkt är kollektivtrafiken och dess nyttjande en viktig aspekt men om kläderna måste tvättas efter varje bussresa kanske andra färdmedel väljs.

På kommunens sida står: "I Östersund utvecklar vi kollektivtrafiken." Det kanske är på tiden att ni som är ansvariga tar er några resor med stadsbussarna för att själva se förfallet! Men de äckelmagade bör nog avstå.

Priserna ska höjas from 2023 – om inte standarden höjs på städningen så är frågan om det är värt att lägga ännu mer pengar på en bussresa om inte sätena går att sitta på.

Bussresenär

Säg vad du tycker och tänker – klicka här för att skriva en insändare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan