Annons

Annons

Annons

Marieby

Minnesord: Bo Ring, Marieby

Bo Ring växte upp i Fenisvallen, Genvalla och Ytterån i en syskonskara av 7 barn. Hans föräldrar hette Rudolf och Stina. Han sörjes närmast av sina barn Anette, Thomas och Mats med familjer.

Annons

Bo började som stenplockare åt stensättarna 1949. Ett otal stensättningar har han gjort genom åren. Muren i Österängsparken, rondeller i stan, Vallsundsbrons öar och minnessten, samt ett otal gator och uppfarter runt om i stan.

En av de få som jobbat mer än 50 år åt Östersunds kommun och fått dubbla guldklockor.

Många är de som fascinerats av en yrkeskunnig man som både kunde hugga ut sten i stenbrottet i Fugelsta, till att sätta smågatsten.

Annons

Annons

En stor man i dubbel bemärkelse som genom sitt sätt att vara berört oss alla. Snäll, omtänksam, generös, hjälpsam – många är de adjektiv han fått.

Sett honom på vedbacken varje år när vi passerat i Öd, är vi många som har gjort.

Efter att han blev änkeman 2008 började han (oförtrutet) att baka tunnbröd, råglimpa, bullar, sylta och safta. Ett otal är de köttbullar han rullat genom åren, bjudit in till kalas där inget fattats och frikostigt berättat historier från sin uppväxt och liv. Inte många av hans generation skull fixat det.

Mata fåglar, krattat och hålla snyggt om kring sig, sopat och skottat snö har han gjort in i det sista. Spaden i ena handen och rollatorn i den andra är vi många som har beundrat. Gå till postlådan skulle vara enkelt.

Saknaden efter Anna-Greta har varit stor och nu får vi hoppas att de i himlen dansar Twilight time som den första gång de möttes.

Ett långt och händelserikt liv har nått sitt slut. Sörjd och saknad av många.

För släkten gm Elisabet Barchéus

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan