Annons

Annons

Annons

Sveg

Läsartext
45 medlemmar kom till SPF-mötet

Detta är en läsartext.

SPF Seniorerna Sveg hade sitt första månadsmöte efter sommaren, den 28 september. Ordförande Rolf Byqvist hälsade omkring 45 medlemmar välkomna.

Mötet inleddes av att Märit Eriksdotter informerade från HRPF (Härjedalens råd för pensionärer och funktionshindrade) om att ett tillgänglighetspris kommer att delas ut. Rådet kommer att välja ut ett av tre förslag, som är nominerade. Vid kommunfullmäktiges sista sammanträde för året kommer priset att delas ut till vinnaren. Det föreslås även att HRPF ska byta namn till Tillgänglighetsrådet.

Annons

Annons

Ordförande Rolf Byqvist tog upp olika förslag till aktiviteter i höst. Några förslag var att anordna ett musikcafé och allsång, bjuda in en sjuksköterska, som kan informera om olika mediciner vid ett månadsmöte, ha en filmkväll. Ett annat förslag, som ordförande tog upp, var att bjuda in en föreläsare från kommunen, som vet var skyddsrummen finns i Sveg. Enligt en representant från kommunen finns denna information att hitta på nätet. Andra förslag, som togs upp, var att anordna boule inomhus, åka på någon utflykt. Vinprovning har också efterfrågats. Märit Eriksdotter poängterade att många aktiviteter bygger på att medlemmar från föreningen hjälper till att anordna olika aktiviteter.

Naturfilmaren Ingemar Lind var inbjuden till mötet för att visa sin film ”Djuren på fjället”. Innan filmvisningen berättade han lite om sig själv. Han började sin bana vid radion 1959 i grammofonarkivet med att leta fram skivor till programmet ”Skivor till kaffet” med Bertil Perrolf. Sedan började han att samarbeta med Nils Linnman. Han samarbetade även med Gunnar Arvidsson i tv-programmet ”Mitt i naturen”.

Filmen ”Djuren på fjället” visar naturens fascinerande växlingar under alla årstider på fjället och djuren, som vistas där i västra Härjedalen. Vi fick följa myskoxarna, fjällämlarna, renarna, blåhaken och hans favoritdjur fjällräven.

Efter filmvisningen delades vinster ut på de köpta lotterna. Som avslutning blev medlemmarna bjudna på lunch på Mannes Restaurang.

Ingrid Östlund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan