Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Läsartext
Thord Eric berättade om sitt liv

Detta är en läsartext.

I tisdags var det kulturafton på Ljungens närbibliotek. Dagen efter startade onsdagsläsningen med elvakaffe. Bokcirkeln har redan haft sin första träff. Nu är verksamheten igång som den var innan pandemin. Det är som vanligt. Låna böcker kan man alltid göra varje vardag mellan nio och tre.

Thord Eric Nilsson berättade om sitt liv på Ljungens närbibliotek. Foto: Eva-Märta Pålsson

Annons

Annons

För åtta år sedan presenterade Thord Eric Nilsson boken om jämtländska idrottare på Ljungen. I tisdagskväll berättade han om sig själv och sitt eget liv. Så blev mitt liv, är titeln på den nya boken. Det är en stor bok med många bilder och är tillägnad hans fru. Tyvärr hade vi lite krångel med tekniken så åhörarna inte kunde se några bilder, men det löste föredragshållaren på bästa sätt. Han kunde verkligen berätta och fånga intresset hos publiken.

Thord Eric föddes i Rörösjön för snart 81 år sedan, gick realskola i Svenstavik och flyttade till Östersund där han efter flera olika arbeten hamnade på ÖP som sportreporter. Året var 1965 och efter 40 år pensionerades han som sportchef. ”Jag har haft 80 fantastiska år och berättar gärna om det” skriver han i sin bok.

Åhörarna fick ta del av många händelser. En handlade om hur Nilsson körde vilse med Sonny Liston, boxningsvärldsmästaren. De skulle till Medstugesjön men hamnade i Ånn. När de till slut nådde rätt sjö fick Liston napp, men Nilsson tilläts inte köra honom tillbaka till Östersund. Många berättelser rörde hans arbete men det var också sådana som handlade om hem och familj. Det blev en trevlig afton med denne välkända östersundare.

Kvällen avslutades som vanligt med fika och lotteri. Den 13 oktober firar Ljungens närbibliotek Bokens Dag. Det blir bokbord, fika och höstens nyutkomna böcker.

Eva-Märta Pålsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan