Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Vi kommer att granska alla vägval

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Funktionsrätt Sverige kommer alltid att stå fast vid alla människors lika värde. Med detta uttalande vill vi tydliggöra att Funktionsrätt Sveriges värdegrund är de mänskliga rättigheterna och som de förtydligas i FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning.

Elisabeth Wallenius och Nicklas Mårtensson. Foto: Arkivbild

Annons

Annons

Vi har ett valresultat, men ännu ingen regering. Oavsett politisk hemvist vet vi att många av våra medlemmar och anhängare är oroliga för vad det nya politiska landskapet kommer att innebära. Både på kort och lång sikt. Det råder som vid alla maktskiften en osäkerhet kring i vilken riktning aktuella och viktiga sakpolitiska frågor som vård, skola, socialförsäkring och arbetsmarknad kommer att påverkas. Men oron handlar också om hur olika starka tendenser inom politiken kommer att påverka den etiska kompassen när det gäller mänskliga rättigheter och alla människors lika värde. Här kommer alla vägval att vara väsentliga, både i nuet men kanske främst framöver.

Funktionsrätt Sverige kommer att granska dessa vägval. Vi kommer att kritisera och agera kring beslut, reformer, uttalanden och samhällsförändringar som vill göra skillnad på människor utifrån den mänskliga mångfalden, oavsett om det handlar om exempelvis funktionsnedsättning, kön, sexuell läggning eller identitet, religion, hudfärg eller etnisk bakgrund. Funktionsrätten omfattar alla människor i Sverige och när vi driver intressepolitik kommer vi alltid att ha alla människors rättigheter för ögonen.

Elisabeth Wallenius

ordförande Funktionsrätt Sverige

Annons

Nicklas Mårtensson

generalsekreterare Funktionsrätt Sverige

Säg vad du tycker och tänker – klicka här för att skriva en insändare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan