Annons

Annons

Annons

Lit-Häggenås

Läsartext
Ulla-Britta underhöll på månadsmötet i Klösta

Detta är en läsartext.

SPF Seniorerna Litsbygdens månadsmöte i september hölls på Klösta skola i Lit. Närmare 50 medlemmar samlades.

Ulla-Britta Johansson bjöd på bred repertoar vid Litsbygdens medlemsmöte. Foto: Erna Aschenbrenner

Vår ordförande Inger Jonsson hälsade alla välkomna, inte minst kvällens underhållare Ulla-Britta Johansson.

Annons

Annons

Ulla-Britta inledde med att på sin fiol spela låtar av spelmän från olika byar i Jämtland.

Efter en stunds musicerande var det dags för förtäring. Det bjöds på mycket god fisksoppa följt av kaffe och äppelkaka, som bakats av några medlemmar.

Inger informerade om projektet mötesglädje, som drivs av SPF för att förebygga ofrivillig ensamhet. Vi behöver nya medlemmar. Inger uppmanade alla att genom "mun mot mun-metoden" försöka få vänner och bekanta att komma på vår aktiviteter och kanske bli medlemmar. Hon slog ett slag för våra pågående aktiviteter bowling och promenader. Vi välkomnar nya deltagare till båda aktiviteterna.

Carina Vest tog så vid och berättade om sitt arbete på Studieförbundet Vuxenskolan och vad vi kan få hjälp med av SV. Om man vill förkovra sig i ett speciellt ämne, till exempel knyppling så kan SV ordna med ledare och lokal. I en studiecirkel med arvoderad  ledare får man betala en slant. En kamratcirkel är gratis om man uppfyller kriterierna: minst 3 deltagare, minst 3 gånger och minst 3 timmar.

Ulla-Britta fick sedan ta över scenen. Repertoaren var nu lite modernare, schlagers från 60-70-tal och även nyare samt några visor, till exempel Jämtlandstaus. Här kunde alla vara med och sjunga och det blev en härlig stämning. Ulla-Britta avtackades med en blomma och många varma applåder.

Så återstod den sedvanliga dragningen på lotteriet med många fina vinster.

Nästa månadsmöte blir på Handogs föreningshus den 27 oktober. Observera ändrad dag.

Erna Aschenbrenner

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan