Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
En resa i musikens tecken

Detta är en läsartext.

SPF Seniorerna Östersund lämnade tidigt i ottan stan, en mulen och regnig lördag den 24 september, för en resa i musikens tecken till Trondheim och Kammermusikkfestivalen.

Med Lars Görans vana och trygga händer styrdes bussen västerut i ett höstfagert landskap.

Vi gjorde ett stopp i Storlien för kaffe och smörgås och molnen började skingra sig och fram kom en värmande sol.

Annons

Under färden berättade Anneli med sin gemytliga stämma historier och anekdoter från svunnen tid. Allt från Karolinerna till Trangia.

Annons

Väl framme i Trondheim inmundigades en god och väl tilltagen pizzabuffé på Tyholttårnet.

Första konserten var i Frimurarlogens otroligt vackra byggnad. Röda mattan var utrullad och i den stora trappan upp till konsertlokalen kunde man själv komponera musik då stora pianotangenter prydde den. Där bjöd ”Lördagsskolen” på en mycket varierad konsert av sjuttiotalet ungdomar.

En utstickare i min smak var ”Kontrabasklubbens” arrangemang av ”The Entertainer” ur Rosa Pantern, komponerad av Scott Joplin. Tjugotalet kontrabaser hanterades på sätt jag aldrig tidigare upplevt.

Fri eftermiddag på egen hand.

Vi samlades igen på kvällen för en gemensam middag bestående av en välsmakande torsk från Nordnorge med tillbehör. Kaffe och kaka avslutade middagen.

Klockan 22 bjöds det på en nattlig konsert i Nidarosdomen med Haydn´s Theresienmesse i B-dur. Kören bestod av 26 handplockade, professionella sångare med stor uttryckskraft och därtill mycket professionella instrumentalister. Själv föll jag som ett höstlöv då Tuva Syvertsen tog ton i folkvisor och hennes hantering av hardingefelen.

Efter en skön natts vila och fri förmiddag fick vi en färgstark upplevelse både när det gäller sång, dans och cirkus från olika nationaliteter.

Annons

Unga trönder från nästan 30 olika länder tillsammans med Luftforsvarets musikkorps avslutade stadens musikaliska upplevelse på Ståtliga Olavshallen.

Ett oförglömligt minne lades till i min minnesbank!

På gensyn!

Majbritt Ellebrink, reseledare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan