Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Hoppas på snabbt och positivt beslut

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tack till Helen Persson, renhållningsingenjör i Åre kommun som i LT den 21 september svarade på vår artikel om ”Är sopsortering och återvinning en möjlighet för alla hela livet?” och därmed informerade oss hur det ligger till gällande sopsorteringen och vad som är beslutat i framtiden. Det gav oss ny kunskap kring våra funderingar hur vi kan vara med och bidra till ett hållbart samhälle när vi inte längre varken kan sortera och/eller köra bort våra sorterade sopor.

Annons

Annons

Men … det är ganska långt fram i tiden och vi vill att det bör ges möjlighet redan nu eftersom sopbergen ökar varje minut. Även om man skulle leja den Pick-up servicetjänst som finns för hämtning av de sorterade soporna och att kärlen finns i närheten så ska det ändå göras av personalen när den egna förmågan inte fungerar och den tiden måste finnas i den biståndsbedömda tiden.

Så vår förhoppning är att kommunerna ser över denna möjlighet och att det blir positiva politiska beslut i kommunerna i regionen för sortering och bortkörning av sopor för alla hela livet!

Centerpartiets seniornätverk i Jämtland/Härjedalen

Berit Johansson, Berg, Eva Simonsson, Berg, Elisabeth Andersson, Bräcke, Britt Larsson, Krokom, Tommy Lennartsson, Krokom, Harriet Andersson, Ragunda, Maritha Granqvist, Strömsund, Inger Jonsson, Lit/Östersund, Leif Hagberg, Östersund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan