Annons

Annons

Annons

Hallen

Läsartext
Medlemsmöte i Arvesund

Detta är en läsartext.

SPF Seniorerna Västra Storsjöbygden arrangerade medlemsmöte i Arvesund den 15 september. Ordförande Barbro Narup hälsade 26 medlemmar välkomna till Hamnkaféet vid Arvemuseet.

Åke Granlöv hälsade välkommen och gav en intressant historik över utvecklingen av Arvesunds hamnplats, som fick sin början 1982 i och med att Örjan Bergkvist och entusiaster köpte ångfartyget S/S Östersund i miserabelt skick, byggd år 1874 i för passagerartrafik.

Annons

Annons

Ångfartyget restaurerades fortlöpande och år 1989 besiktigades Ångaren Östersund och godkändes för sjöfart med 100 passagerare. Hamnplatsen, numera Arvemuseet, utvecklades successivt på frivilligbasis under åren, med tillkomst av kaféverksamhet, vandrarhem och museum.

År 1996 invigdes Arvemuseet av dåvarande landshövdingen Maggie Mikaelsson.

Arvemuseet är ett teknikmuseum med teknikhistoria som speglar utvecklingen i bygden och samhället under drygt ett sekel, till nytta för människan i och med introduktionen av bland annat ångmaskinen, råoljemotorn och elmotorn.

Medlemsmötet i Hamnkaffeet avslutades med lotteriförsäljning av Anna Berggren och Gunilla Stålhane. Vi tackade Karin Westman för förtäringen och därefter vidtogs en rundvandring på S/S Östersund och på Arvemuseet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan