Annons

Annons

Annons

Annons

Fotboll

Insändare
Därför dör fotbollen i Östersund

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Dags att börja omvärdera detta som många idrottsklubbar och i synnerhet fotbollen pysslar med i sin ungdomsverksamhet här i staden. Vet inte om det är enbart i denna stad men här i stan verkar alla hålla på med det och det tar verkligen glädjen från deltagandet och föräldrarna. Gissningsvis påverkar detta indirekt och ganska kraftigt även barnen/ungdomarna/spelarna.

Annons

Ska man vara med i ett lag (och det är svårt att utöva sporten fotboll på egen hand) och spela och träna så kräver man enorma insatser av både barn och föräldrar för att samla in pengar till laget och föreningen. Det är kuponghäften, bingolotter och annat krafs som skall säljas, tjänstgöring på alla möjliga tillställningar som parkeringsvakt, kioskförsäljning, inventeringar och kök och servering under bl.a. Storsjöcupen mm. Till detta har man även mage att ta ut en medlemsavgift av varje ungdom för att få vara med. Det är i inte bara pengar utan även tid och jobb som krävs.

Annons

Finns det någon förening (inom fotboll) som inte kräver dessa orimliga insatser och som verkligen dödar intresset för både föräldrar och barn? Dags att tänka om bland föreningarna är min uppmaning och ett svar på frågan om det finns föreningar utan dessa krav vore av intresse.

F.d. fotbollsförälder

Annons

Annons

Till toppen av sidan