Annons

Annons

Annons

Annons

Storsjöyran 2022

Debatt
C: Storsjöyran utvecklar Östersund

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Eva Röse under sitt första presidenttal.

Bild: Joakim Rolandsson

Annons

Storsjöyran, äntligen! Så efterlängtad och magisk. Lyckan i att återigen få samlas, se publikhaven gunga till fantastisk musik och Jämtlandsflaggorna vaja till vår nyvalda presidents första tal. Hela Östersund har vibrerat av lyckorus och sommarvärme de senaste dagarna.

Yran lämnar ett skimmer efter sig som kommer att dröja kvar över staden länge. Kanske lite extra länge eftersom de senaste två åren lärde oss att inget, inte ens Storsjöyran, kan tas för givet. Men nu var den här, och vi med den. En festival att samlas kring och att resa hem till.

Annons

Annons

Betydelsen av Storsjöyran är monumental. Mötet mellan människorna, musiken och Stråket utvecklar staden och hela kommunen. Det är med stor tacksamhet vi konstaterar att Storsjöyran klarat av all den ovisshet och osäkerhet som varit. Storsjöyrans organisations genuina skicklighet syns också i bredden av artister, upplägget, jämställdheten och i originaliteten.

Yran skapar en trygg stadsfestival där föräldrar tar med både barn och mormor. Där ungdomar tar sina egna första festivalsteg. Yran är trygg och modig. Nya artister får chansen, kommande storstjärnor bjuds in med fingertoppskänsla. Nya musikaliska bekantskaper blandas med välkända och allsång. Minnen skapas.

Och fantastiska Eva Röse. Republikens nya president som slog an en alldeles egen ton. Världen handlar inte bara om andra, den handlar om oss. Vi ska vara en motståndsarmé av kärlek och ljus i dessa tider, skanderade hon ut i sommarnatten. Vi ska visa vägen och vi ska göra det tillsammans. Ord att bära med sig, ord som symboliserar Östersund, Jämtland och Storsjöyran.

En plats där människor möts och där alla är välkomna. Nu längtar vi till nästa år. Tusen tack Storsjöyran och alla idrottsföreningar med flera som gjort årets festival möjlig! Glädjen kommer att leva kvar länge, länge.

Effie Kourlos, kommunstyrelsens ordförande (C),

Kerstin Arnemo, gruppledare och ledamot kommunstyrelsen (C)

Annons

Annons

Till toppen av sidan