Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Debatt
KD: Fler vuxna och mindre barngrupper i förskolan

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Stephen Jerand, kommunalråd Östersund för Kristdemokraterna.

Bild: Lars Ljungmark

Annons

I Sverige ska alla föräldrar ha möjlighet att själv välja barnomsorg för sina barn. Oavsett vilken förskola man väljer, eller om man väljer en dagmamma, så är barnomsorgens viktigaste uppgift att ge varje barn en trygg start i livet.

Småbarnsåren är bland de mest formativa för ett barn. Det är därför avgörande att det finns tid för barnen. Tid att se, bekräfta och bry sig om.

Annons

Kristdemokraterna är därför redo att skapa bättre förutsättningar för barnen i förskolan. Särskilt de små barnen behöver små barngrupper. Vi vill införa ett tak på max 12 barn per barngrupp för barn under 3 år, och vi anser även att det behövs ett maxtak om 16 barn per barngrupp för de lite äldre barnen i förskolan.

Annons

Vi är också beredda att satsa på fler förskolelärare och barnskötare. Vi vill sänka kraven på arbetstid inom förskolan för att få vidareutbilda sig till förskollärare, och det behöver finnas en yrkesexamensutbildning riktade till de som vill gå ett barnskötarprogram, även om de sedan tidigare har en annan gymnasieexamen.

Fler vuxna och mindre barngrupper i förskolan skapar bättre förutsättningar för barnen i förskolan.

Föräldrar ska känna sig trygga med att det finns tid för personalen att se och bekräfta barnen. Tid för barnen ger tryggare barn, och trygga barn är det som på sikt ger ett tryggare Sverige.

Christian Carlsson, skolpolitisk talesperson (KD)

Stephen Jerand, riksdagskandidat (KD)

Annons

Annons

Till toppen av sidan