Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Läsartext
Västra Storsjöbygden sparkade igång verksamheten igen

Detta är en läsartext.

Den här terminen har SPF Västra Storsjöbygden sparkat i gång verksamheten efter två pandemiår.

I januari hade vi möte där Max Pettersson från Seniornet kom och berättade om deras verksamhet och vi serverades god soppa med tillbehör, kaffe och kaka.

Årsmötet gick av stapeln i februari på Trångsvikens Bygdegård, där vi bjöds på lunch och några av oss vann på lotteri.

Annons

Månadsmötet i mars hölls på Stenhammaren i Mattmar. Där gästades vi av distriktsordförande Martin Rolén och trion Lätt och Lagom – tre trevliga herrar som sjöng och spelade.

Annons

Aprilmötet hölls på Hallgården i Hallen. Ett 25-tal medlemmar deltog i det vackra vädret med fantastisk utsikt över Storsjön. Joakim Svensson, fiskekonsulent hos Länsstyrelsen, höll en intressant föreläsning om restaureringsarbetet i Kvitsleströmmen och närliggande vatten. Han visade kartor och bilder både från förr och nutid, och han fick svara på en hel del frågor från deltagarna.

Dagens fika bestod av pizza, påskmust, kaffe och kaka. Servering sköttes proffsigt av Aili Eriksson och Eva Atleström. Arne Nilsson hade med sig prispokalerna från tidigare boulesegrar, och han påminde om årets mästerskap som vi skall vara värd för i augusti.

Till historisk fäbodmark i Kamsåsen styrde vi kosan i början av juni. Under Ove Voxlägds fantastiska paviljong grillade vi korv, drack kaffe, pratade och lyssnade på dikter. Vilken härlig dag!

Boulespelet rullar på, fredagar på Stenhammaren i Mattmar.

Eva Rosengren

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan