Annons

Annons

Annons

Annons

Lit-Häggenås

Läsartext
Sommargudstjänster blir viktigare

Detta är en läsartext.

Från vänster, Gabriel Duveskog, Inga Lena Eriksson, Mikael Sjödin med rötter i Palleråsen, Lit och Ville Duveskog som fick smaka på tre sorters nyttigt pålägg på hembakat bröd och fyra sorters kakor. Foto: Sture Björk

Annons

Sommargudstjänster blir viktigare och viktigare för varje år. Det är många som upplever detta i Häggenås-Lit-Kyrkås (H-L-K) församling.

Senaste söndagen kom prästen Mikael Sjödin, Rödön, Krokom, först till Lits Böle och sedan till Nyby. Församlingsborna fick ta del av väl genomtänkta ord som visar vilka kunskaper en pensionerad präst har om en människas liv. Mikaels ord, som verkligen berörde, handlade om de sista orden som vi människor säger här i livet. Två exempel, "Tack" och "Jag älskar dig".

Annons

Annons

Därefter fick vi ta del av upptäcktsresande Sven Hedin (1865-1952) i Asiens Himalaya. En mycket intressant berättelse om människor som visste ytterst lite om vår västvärld. Församlingens musiker Inga Lena Eriksson satte också vår präst på utmärkt sångprov och sedan utmanades alla att vara med i Stig Olins "Jag tror på sommaren", som skrevs på uppdrag av producenten Bertil Perrolf till sista sändningen av Frukostklubben den 21 december 1966.

Vi i H-L-K kan se fram emot att också få möta och lyssna till de pensionerade prästerna Håkan Nilsson och Jan Gustafsson under sommaren. De kommer säkert också att ta med oss i tankar om livet. Gemenskapen som alla tre prästerna med stort "P" ger oss, i form av glädje och sammanhållning ute i byarna är efterlängtad.

Sture Björk

Annons

Annons

Till toppen av sidan