Annons

Annons

Annons

Annons

Ope

Läsartext
Gemensam PRO-resa till Backsjön

Detta är en läsartext.

Den 31 maj gjorde PRO Torvalla en resa tillsammans med PRO Östersund City. Färden gick till Backsjön, tre mil utanför Sollefteå, där man hittar Sveriges nordligaste tulpanodling.

Caroline från Holland och hennes man äger och driver Farm Backsjö. Där vajar nästan 300 000 tulpaner i alla möjliga färger och former, en makalös och njutbar syn för besökarna som kommer i en strid ström. Caroline har tulpanodlare i sin familj i Holland men startade en helt annan karriär, fjärran från blommor. Så småningom fördes hennes vägar till Sverige och Ångermanland och resten är historia. En makalös sak att börja odla tulpaner mitt i urskogen och det fungerar. Hur mycket slit och okuvlig nybyggaranda ryms inte bakom allt detta.

Annons

Annons

Sex åsnor traskar omkring i hagarna och ser ut att trivas med tillvaron. Dessutom finns ett stort antal draghundar som jobbar på vintern och drar runt hugade gäster.

Besökarna möttes på bästa sätt med att Caroline höll en trevlig introduktion till fika och senare bjöds på lunch. En tipspromenad genom all denna blomsterprakt stod också till buds.

En fantastiskt trevlig dag trots att vädret var grått och trist. Vi färdades tryggt och säkert med en trevlig Karl Erik Backeryd vid ratten. Till PRO Östersund City säger vi Torvallabor: Tack för trevligt sällskap! Vi gör gärna fler resor tillsammans med er.

Maria Frank

Annons

Annons

Till toppen av sidan