Annons

Annons

Annons

Annons

Lit-Häggenås

Läsartext
Gåfotboll i Häggenås

Detta är en läsartext.

Gåfotbollen introducerades för PRO-Lit-Häggenås. Foto: Roland Norrman

Annons

Trots att vädret inte var det bästa hade närmare 40 PRO:are, måndag den 16 maj, samlats på Tigervallen i Häggenås för den årliga friluftsdagen. Dagen började med boulespel. PRO Lit-Häggenås har många aktiva boulespelare och Sören Adill vann dagens tävling.

Efter detta blev det gåfotboll som har blivit mycket populärt i pensionärsföreningar. Benny Brovinger kom och förklarade reglerna som i huvudsak är, mindre mål, ingen målvakt, inte tackla och framför allt att gå. Spelet började och det syntes snart att det största problemet för deltagarna var att inte springa.

Annons

Annons

Under tiden hade Olle tänt grillen och snart började en doft av nygrillat att kännas. Efter aktiviteterna samlades deltagarna i den fina lokalen som hör till Tigervallen. Lena och Britt-Inger hade dukat fram sallad, potatissallad, melon med mera. Ny grillad karré hämtades från grillen och snart var det lång kö av hungriga PRO:are som tog för sig av de framdukade delikatesserna. Efter kaffet och Lenas goda bakverk följde lotteriet med de av deltagarna skänkta vinsterna.

Marianne överräckte en blomma till Benny Brovinger och tackade honom för att han introducerat gåfotbollen för oss och hon tackade även alla som deltagit i friluftsdagen.

Festkommittén lade ner mycket arbete, så att det blev en lyckad dag.

Nästa aktivitet i föreningen blir den 20 juni, då en bussresa är planerad, men mer om detta senare.

Roland Norrman

Annons

Annons

Till toppen av sidan