Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Läsartext
SKPF-pensionärer styrde kosan mot Klövsjö

Detta är en läsartext.

Jan Zakrisson på stenen berättade om verksamheten för intresserade SKPF-pensionärer. Foto: Britt Wikman

Annons

Tisdagen den 17 maj, Norges nationaldag, for cirka 40 SKPF-pensionärer, som deltagit i någon av våra studiecirklar, på resa till Klövsjö. Vädret var perfekt, lite blåsigt, men sol på blå himmel.

Klockan blev drygt 9.15 innan vi for från Östersund mot Klövsjö och Klövsjö Gårds Bryggeri. Här blev vi välkomnade av Jan Zakrisson, ölbryggare och drivande i gårdens verksamhet. I den ljusa restaurangen, drivhuset, bjöds vi på kaffe, kokat av Jans 91-åriga mamma med hembakta bullar.

Annons

Annons

Under fikastunden berättade Jan om verksamhetens tillkomst och utveckling, de var många olika turer. Hur intressen och hobbys blev till dagens verksamhet med restaurang Humleliret, odling av kryddor, träd med mera i den vackra sluttningen med Klövsjö kyrka och skidbackarna i fonden.

En titt i bryggeriet fick vi och berättelsen om hur det ena mötet efter det andra blev nya kontakter och utveckling av gården. Ett exempel var mötet med två flickor, som visade sig vara glasblåsare. De gör i dag tre olika sorters ölglas som man serveras olika sorters öl ur. Som många gissade var det glashyttan i Östersund som idag levererar glas till Klövsjö. Ännu ett fint samarbete på lokal nivå. Inga inköp kunde göras då bryggning pågick inför kommande sommarsäsong. Vi får åka dit, väl värt en utflykt, och fika, äta och smaka på någon av alla sorters öl, tror det var 16 olika, som finns i sortimentet.

Färden gick sedan vidare med en tur till nya hotellet vid skidbacken i Klövsjö, innan färden gick till Åsarna skicenter för shopping innan en god lunch intogs i restaurangen. Mätta och belåtna for vi sen åter mot Östersund.

Vi tackade vår studieorganisatör, Agneta Andersson som med maken Claes fixat denna trevliga dag och vår chaufför Carl-Erik Backeryd som rattade bussen, tryggt som alltid. Slut på en trevlig dag och tack till alla medlemmar som följde med.

Britt Wikman

Annons

Annons

Till toppen av sidan