Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Debatt
Pelle Lundgren (C): Vi måste fokusera på vad Östersund saknar som kulturstad

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Lars Ljungmark, Petter Hansson Frank

Annons

Det här är en replik på en debattartikel av Startskott.

Jag tycker det är en sund reaktion att man reagerar på ett uttalande men det blir ju helt fel om man inte sätter in det i ett sammanhang. Mitt uttalande var precis tänkt att provocera lite utifrån att vi vid den intervjun stod med en tom Exercishall och jag ville få in åsikter om vad gör man av en lokal på 900 kvadrat som tidigare inrymt en hel del kultur av olika karaktär.

Annons

Annons

När vi sedan beslutade att låta två konsulter utreda frågan med både enkäter och intervjuer samt tidigare utredningar som grund för en ny rapport som precis är klar och skall godkännas av nämnden så har vi idag en bättre bild av vad som krävs, utmaningar och sedan sätter vi ambitionsnivån för framtida kulturverksamhet tillsammans med kulturskapare.

När vi nu står inför frågan om kulturhus så finns den kvar och är på inget sätt ointressant. Jag var med på de studiebesök vi gjorde i förra mandatperioden där vi besökte olika kommuners kulturhus i olika storlekar och med olika inriktning.

Vi måste fokusera på: vad är det Östersund behöver? Vad är det vi saknar som gör Östersund till en intressant stad att besöka inom kultursektorn? Men också för alla som redan bor i kommunen.

Jag ser fram emot att vi fortsätter jobba för mer kultur och ett kulturhus men att man gör det på ett bra sätt och i rätt ordning utifrån finansiering och innehåll.

Starka röster hörs ofta från idrottsföreningar och idrottsrörelsen, på samma sätt blir jag glad av att vi nu lyfter frågan igen för kulturen då man måste göra det för att förstå vikten av kultur som en faktor för att må bra.

Så till sist tack Björn Höglund, Jens Ganman och Martin Kjellerstedt för att ni engagerar er i en viktig fråga.

Pelle Lundgren

Ordförande kultur och fritidsnämnden

Annons

Annons

Till toppen av sidan