Annons

Annons

Annons

Annons

Frösön

Läsartext
SPF på Frösön lärde sig mer om röda viner

Detta är en läsartext.

Medlemmar ville lära sig om viner. Foto: Majvor Enström

Annons

SPF på Frösön möttes den 11 maj för att lära sig mer om viner, denna gång röda viner. Två munskänkar, Sven Erik Paulsson och Maj Britt Ringvall, hade dukat upp borden ute på vår alltid välkomnande restaurang med tre glas rött vin, vatten och brödbitar. Som underlägg fanns ett protokoll och en penna, som upplagt för en professionell genomgång av det röda vinets olika egenskaper.

Annons

33 nyfikna medlemmar fanns på plats för att lära. Som barn har våra föräldrar varnat oss för att titta för djupt i glaset, här började genomgången tvärtom med att vi får lära oss att titta djupt i glaset för att se färger, täthet och genomskinlighet. Vi får lära oss hur vi använder vår näsa för att uppleva doft, våra smaklökar för smak.

Annons

Provningsledare var Sven-Erik Paulsen och Maj-Britt Ringvall. Foto: Majvor Enström

De viner vi fick prova var i samma prisklass, inte dyrast men heller inte billigast, ett från Spanien, ett franskt och slutligen ett italienskt. Vi fick också lära oss om vindistrikt och druvor, allt mycket lärorikt. Vi förnam de kunskaper som samlats under 40 år av våra ledare.

Vi som deltog hade spridda kunskaper sedan tidigare, vissa med en hel del kunnande, för andra en ny erfarenhet. Vi deltagare fick slutligen rösta om vilket vin vi upplevde som godast, men uppmanades också att i samband med den härliga kycklinggryta som serverades efter genomgången känna hur maten påverkade upplevelsen tillsammans med vinet.

Medlemsträffens final var lottdragningen som hölls av Tommy Weije. Glädjerop hördes i en strid ström från lyckliga vinnare som fick välja från ett prisbord med många fantastiska priser. Nöjda gäster avslutade kvällen med kaffe och godbit och en önskan om en liknande genomgång men då med vita viner.

Lars Gabrielsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan