Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Odensala

Läsartext
SPF Seniorerna Odensala

Detta är en läsartext.

Musikunderhållning av Verknuffaran.

Annons

Vi i SPF Seniorerna Odensala gläds åt att från vårterminen 2022 nu kontinuerligt kunna genomföra våra medlemsmöten andra måndagen varje månad. Efter två år av pandemi och många inställda möten är vi nu återigen tacksamma över samvaron i EFS-lokalen på Gröngatan som blivit vårt stamställe.

Januarimötet (hmm, inställt) men i februari var det årsmöte. Styrelsen omvaldes men ny ordförande utsågs. På marsmötet var Anders Hedén gäst och framförde några eftertänksamma sånger som passade så bra för eftertanke i en alltmer orolig omvärld. Men efterhand lättade stämningen och det sjöngs såväl kärleksfulla som glada låtar. På aprilmötet var det Staffan Löwenbergs tur att underhålla oss vilket han gjorde med bravur.

Annons

Annons

Efter att länge ha befunnit oss på hemmaplan lyfte vi våra vingar ut i aprilvädret och 27 april gjorde vi ett studiebesök på Trångsvikens chark med intressant guidning av Marcus Färnström. Försedda med skoskydd, hårnät och plastrockar lotsades vi genom tre hygienzoner och sedan runt i lokalerna med förnämlig information om produktionskedjan från köttstycken via malning, blandning osv till färdiga korvar. Alla korvar består av ungefär samma ”smet” men med olika spännande kryddningar. Här görs inte enbart korv utan diverse andra läckerheter som pölsa, bacon, blodpudding, rökt karré mm, totalt 25 olika produkter. De äldsta recepten är från företagets start, de nyaste från 50-talet. Totalt 8 ton korv tillverkas per vecka, den mest kända produkten är den klassiska raka falukorven. Förutom korvmakandet görs packning, etikettering, distribution mm av inalles 4 anställda. Produkterna säljs huvudsakligen i Mellannorrland. Charkuteriet firar i år 90-årsjubileummen och har funnits i nuvarande lokaler sedan 2006. Vilken pärla, denna blomstrande jämtländska industri med långa traditioner.

Efter detta intressanta studiebesök blev vi ju hungriga vilket avhjälptes på Trångsvikens Bygdegård som denna dag serverade oss en mycket smaklig lunch, dock inte korv.

På medlemsmötet 9 maj befann vi oss återigen på hemmaplan där vi förutom trevlig gemenskap bjöds på musikunderhållning av Verknuffaran. Därefter blir det sommaruppehåll tills vi i augusti traditionsenligt ska inmundiga surströmming i Torvalla bystuga.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy