Annons

Annons

Annons

Annons

Frösön

Läsartext
Föreningen Gamla Hornsberg

Detta är en läsartext.

Annons

Hon har en utomordentlig förmåga att lägga fram fakta på ett intressant vis. Hon heter Gunilla Nilsson Edler och på föreningen Gamla Hornsbergs medlemsmöte den andra måndagen i maj, berättade hon om Frösöns historia. Hon började redan innan Frösön föddes, bara låg där någonstans i havet söder om ekvatorn, samlande kalk och trilobiter. Som bevis visade hon en typisk trilobit innan hon tog oss genom istiden och in på jämtska vikingar och runstensristare.

Annons

Annons

Frösöns runsten och Frösö Skans är två exempel som idag visar oss denna ös unika historia och dess betydelse för Sverige. Likaså våra marknader och brobyggen som ledde Gunilla in på modernare tider. För denna afton var hon klädd som den typiska prästfrun, med förväntningar på sig att fungera som en mamma för hela församlingen.

Av nådens år 2022 hoppades Gunilla på att Arnljot ska återkomma i sommar för att med musik och skådespel binda ihop publiken med Frösöns historia. Själv är hon en kunnig och begåvat livfull berättare som underhöll oss på ett mycket uppskattat sätt.


Arne Nilsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan