Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Jämtlands Läns Idrottshistoriska Förenings årsmöte

Detta är en läsartext.

Mötesordföranden Pelle Söderberg och sekreteraren Maj-Britt Karlsson.

Annons

14 minuter tog det för Pelle Söderberg att klubba igenom Jämtlands Läns Idrottshistoriska Förenings årsmöte på Östersunds skidstadion. Tidspressen var för att få in mötet i huvudpausen av basketfinalen Norrköping - Östersund. En dramatisk match som visades på bildskärm.

Men allt var ju bra förberett. På punkt 16 omvaldes Thord Eric Nilsson som ordförande, ett uppdrag han haft sedan första pensionsåret.

Annons

Annons

Även i övrigt blev det mest omval, dock blev tidigare adjungerade Gisela Moén invald som ordinarie.

I styrelsen sitter i övrigt Maj Britt Karlsson sekreterare, Henry Ledin kassör och Rogard Göransson vice ordförande, Agne Svärd redaktörer för skriften Idrottsminnen, Åsa Sjödin kommunikation, Sune Salomonsson, klubbmästare och Johan Norberg, arkiv.

En av revisorerna, Thomas Renhorn, var närvarande hade inget att anmärka på föreningens goda ekonomiska hushållning.

Valberedarna Stig Ulvild och Gunnar Lundqvist hade gjort ett bra jobb och hade lyckats infria gamla förhoppningar om även en kvinna i valberedning, nämligen Anna Carin Zidek. Ganska passande eftersom föreningen planerar en sommarträff i Sveg och en höstupplaga i Strömsund. På bägge platserna kommer stipendier att utdelas.

Thord Eric Nilsson

Skridskolympiern Örjan Sandler (brons 1968) och tidigare landslagsläkaren på skidor, Peter Hemmingsson var två av mötesdeltagarna.

Årsmötet inrtamades av basketfinalen som bev en extra krydda.

Annons

Annons

Till toppen av sidan