Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Nej till svenskt Natomedlemskap

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Olof Palme är en förebild för skribenten.

Bild: TT

Annons

Denna text vänder sig via dig till samtliga ledamöter i det socialdemokratiska partiets styrelse, som sammanträder 24e maj. Kom med i kampanjen och låt orden nedan eka i landet, så att den socialdemokratiska ledningen inte kan undgå att höra dem. Slut upp på de möten och demonstrationer som anordnas över hela landet helgen den 21 - 22 maj!

Besinna er! Avbryt omedelbart den forcerade diskussionen om en svensk Natoansökan! Ett förhastat beslut om Nato kan bli ödesdigert.

Annons

Annons

Svenska folket vill leva i fred! Vi vill inte att våra ungdomar skall skickas ut som kanonmat i USA:s och Natos krig. Svenska folket vill inte att Sverige genom ett Natomedlemskap blir en del av terrorbalansen och därmed även prioriterat målområde för fientliga kärnvapenbestyckade missiler.

”Vår främsta uppgift är att trygga Sveriges oberoende och att värna freden.”

Det är med förtvivlan vi idag ser att ett flertal ur dagens socialdemokratiska ledning förträngt dessa Olof Palmes ord från hans sista 1:a majtal 1985.

Olof Palme föll inte undan för påtryckningar från främmande makt. Han såg det som den lilla nationens förpliktelse att verka för fred och försoning mellan folken, för demokrati och social rättvisa. Han var tydlig med att vi skulle stå fria från militära allianser och att Sverige inte skulle fogas in i något stormaktsblock.

Olof Palme lyfte begreppet Gemensam säkerhet som garant för överlevnad på vår planet.

A.S

Annons

Annons

Till toppen av sidan