Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Guldklubben höll årsmöte

Detta är en läsartext.

Guldklubbens ordförande Thord Eric Nilsson intervjuar Zebastian Modin.

Annons

Guldklubben är en sammanslutning för jämtar som fått Riksidrottsförbundets eller länsidrottens högsta utmärkelser. Årets årsmöte i Verksmogrillen Torvalla var samtidigt ett försenat 30-årsjubileum. Årsmötet gick i parasportens tecken där VM-arrangörerna nästa år informerade samt en av landets största stjärnor Zebastian Modin intervjuades.

Bea Olsson från VM-organisationen berättade om det stora arrangemanget som avgörs i Östersund, Klövsjö och Åre. Det kommer att krävas betydligt fler funktionärer än vid vinterns världscuper i parasport. Zebastian Modin lovade halvt om halvt att satsa på VM kommande år.

Annons

Annons

– Det var bara när det gäller Paralympics som jag sa att det var mitt sista.

Där har han en suverän karriär efter brons redan som 16-åring 2010. I vinter tog han tillsammans med coachen Emil Jönsson tre medaljer. Totalt har han åtta medaljer, men guldet saknas. Kanske kan just den luckan honom att tänka om 2026?

Vid årsmötet utdelades för första gången ett veteranstipendium som tillföll Bengt Boogh.

Thord Eric Nilsson omvaldes som ordförande.

– Mitt första verksamhetsår blev så kort att jag tar ett till, men bara ett till sa han.

Ingrid Broman och Jan Bergström (sekreterare) omvaldes på två år i styrelsen. Kassören Boel Hjelm och vice ordföranden Rogard Göransson har ett år kvar av mandattiden. Suppleant Bengt Boogh (nyval) och Åsa Wiklund( ett år kvar). Revisor: Christer Humble med Ulf Öhrman suppleant. Valberedning : Gunnar Hagelin och Sören Persson.

Thord Eric Nilsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan