Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Debatt
En idé till socialdemokraterna

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Socialdemokraternas partiledare och statsminister Magdalena Andersson (S).

Annons

I år är det val. Måste höja ett varningens finger till mina röstberättigade medmänniskor därute i vår region.

Vi har på kort tid nu sett hur socialdemokraterna agerar. Nyss gick de ut med ett förslag om att skänka tre ambulanser till Ukraina. Förslaget framgår som att det var deras egna idé. Det var det inte! Idén kom från en person som till och med erbjöd sig att köpa ambulanserna enbart för att skänka bort dem. Humanistiskt gjort och hatten av till den mannen.

Annons

Annons

Jag läste också häromdagen att sossarna nu kommit på att det finns fattiga pensionärer bland annat i länet. Nu har de gått ut med att de ska få 1000 kronor mer i månaden. Bra idé och jag håller med om det. Däremot så var det inte heller sossarnas idé från början! Det kommer ifrån vänsterpartiet! Det var ett av kraven på sossarna för att Magdalena Andersson skulle släppas fram som statsminister! Jag minns det som igår! Det kan alltså inte ha varit en så dum idé ändå? Socialdemokraterna kallade det då för vänsterextremism och beskyllde Vänsterpartiet för att motarbeta Magdalena som statsminister.

En fråga eller två om det förresten. Ni har suttit vid regeringsmakt i åtta år och de har varit fattiga längre.

Hur kan ni ha missat det ända till nu?

Hur ska det kunna kännas ärligt och genuint för en sån som mig när ni tar idén först och sen försöker blåsa mig genom att få det att låta som att det vore er egna? Dessutom göra det nu strax innan valrörelserna ska komma igång? Bra timing kanske men jag genomskådar er.

Hur kan ett parti vara så fräckt och tro att vi bland folket glömmer så lätt? Det skapar inte direkt förtroende.

Ni stjäl idéer från andra! Att stjäla idéer enbart för att sno åt sig billiga politiska poänger är lågt. Jag kommer såklart fundera skeptiskt över era nästa förslag och undra vart ni kan ha snott de idéerna.

Kom på och använd era egna idéer. Ni tjänar på det i långa loppet.

En man av folket

Annons

Annons

Till toppen av sidan