Annons

Annons

Annons

Schack

Läsartext
Stamgärdeskolans fyror uppvaktades

Detta är en läsartext.

Som tidigare redovisats så blev det Stamgärde skola, Undersåker, som segrade i årets länsfinal av lagtävlingen schackfyran som spelades online. Förra tisdagen uppvaktades fjärdeklassen från JH-distriktet av Sven-Olof Andersson och Anders Nylén med två schacktårtor, guldmedaljer och inte minst vandringspriset som får innehas för ett år.

Annons

Större delen av Stamgärdeskolans fjärdeklass, med lärarna Lotta Larsson och Amelie Tham. Foto: Sven-Olof Andersson

Vandringspriset utgörs av en nära en meter hög välsvarvad träkung som nu av och till vandrat  runt sedan början av 90-talet. Den allra första länsfinalen spelades i december 1990 med deltagande av sex lag från Sveg i söder till Strömsund i norr.

Annons

I måndags spelades majblixt hos Schack 88 i Hammerdal. Fem deltagare spelade dubbelrondigt vilket gav åtta ronder. Tidshandicap till trots infriade här klubbens starke man Peter Svensson förväntningarna och tog segern på 6,5 poäng av 8. Silverplatsen intogs av Sune Zackrisson 5, och därefter följde Bo Wik 4, Stefan Karlsson 3,5 och Per-Jonas Wik 1.

I tisdags startade i Malmö den mäktiga Tepe-Sigemanturneringen med åtta spelare i det starkaste startfältet på många år. I första ronden uppnådde den ende svenske deltagaren, Sverigeettan Nils Grandelius, remi mot högstrankade Jordan van Foreest, Holland. Övriga möten: Niemann-Adams, remi, Salem-Navara 1-0 och Eirigaisi-Shirov, 1-0. Tävlingen kommenteras av GM Stellan Brynell och GM Erwin l’Ami och sänds på SSF:s twitchkanal.

I Östersunds SS vårturnering bjöd den fjärde ronden på toppmötet mellan Adrian Bohman Karlholm och Anders Nylén. Adrian tog poängen och har därmed en stabil ledning på maximala fyra poäng. I en något haltande tabell ligger nu Sam Svalander och Bengt Öberg närmast, båda på tre poäng, inför den femte och avslutande ronden.

Annons

Lokalt närmar sig nu årets blixt-DM som spelas med tre deltävlingar varav man får räkna sina två bästa resultat. Start i Östersund tisdag 17 maj, därefter Hammerdal måndag 23:e och avslutning åter i Östersund tisdag 24 maj.

Annons

Årsmöten för ÖSS och JHSF hålls preliminärt onsdag 18 maj. Schack 88, Hammerdal, avhöll sitt årsmöte den 11 april med omval på hela styrelsen. I den efterföljande traditionella årsmötesblixten segrade Fredrik Blixt närmast följd av Stefan Karlsson, René Schiller och så vidare.

Nu på söndag 8 maj spelas i division III av allt att döma en ren seriefinal när ÖSS II på bortaplan möter Gnarps SK.

Bo Wik

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan