Annons

Annons

Annons

Annons

Lit-Häggenås

Läsartext
Polisen berättade om bedrägerier

Detta är en läsartext.

Åke Sundin, Margareta Berglund, Carl-Göran Dahlberg och Vanja Sundin, som svarade för mat och fika. tackades med pelargoner.

Annons

SPF seniorerna Litsbygdens månadsmöte i april hölls på Nordanborg i Norderåsen. Drygt 50 medlemmar samlades medan Lars-Håkans spelade. De underhöll oss sedan i olika omgångar under eftermiddagen.

Vår ordförande Inger Jonsson hälsade alla välkomna och lämnade direkt över ordet till poliserna David Redin och Fredrik Göransson. Under cirka 45 minuter fick vi lära oss hur vi ska hantera försök till bedrägerier av olika typer. Sverige är ett förhållandevis rikt land och därför ett mål för bedragare. Bedrägeriförsök sker ofta på telefon, sociala medier och internet. Det viktigaste rådet är väl: lämna aldrig ut koder, bank-id eller lösenord. Det var en trevlig, intressant och lärorik stund. Inger avtackade de båda poliserna med lite lördagsgodis.

Annons

Annons

Efter detta fick vi information om kommande händelser. Vi har ett öppet möte tillsammans med PRO och Demensteamet 2/5. Den 14 maj ska vi ha medlemsrekrytering på torget i Lit och friskvårdsdagen blir 31/5 på bouleplanen i Lit med ungefär samma upplägg som 2021. Vi har biljetter till sommarfarsen i Föllinge 9/7. En lista gick runt där man kunde boka sin biljett.

Efter formalia var det dags för förtäring. Margareta Berglund och Vanja Sundin med respektive serverade en mycket god köttfärssoppa med bröd samt kaffe och kaka. För detta tackades de med varsitt exemplar av "årets pelargon".

Så var det då sista programpunkten, dragning på lotteriet. Det fanns som vanligt många fina paket. Evenemanget skedde i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Tack för en trevlig eftermiddag.

Erna Aschenbrenner

Annons

Annons

Till toppen av sidan