AnnonsMeindl Concept Store

Med personlig service som vinnande koncept - Meindl Concept Store satsar och växer: "Vet värdet av bra produkter"

Meindl Concept Store utökar och satsar på att bli ett besöksmål. För ett år sedan nyöppnades butiken på Chaufförvägen 19 i Östersund, där du hittar både etablerade kängvarumärket Meindl och andra unika friluftsprodukter.

Nu tar de nästa steg och bjuder in till event, träffar och inspirationsföreläsningar.

– Vi vill erbjuda en unik plats att mötas på och målet är att både inspirera och ge kunskap till kunderna, säger Anna Rahm Åkerberg.

Christin Ivansson och Anna Rahm Åkerberg på offensiva och satsande Meindl Concept Store i Östersund.

Meindl Concept Store drivs av familjeföretaget Moxter. Företaget grundades 1989 när Åke Eriksson tog med sig kängvarumärket Meindl från Tyskland och introducerade det på den svenska marknaden. 33 år senare fortsätter Moxter att utveckla sin verksamhet och idag är generalagent för Meindl och ett flertal andra varumärken i Sverige.

– Vi älskar själva att vara aktiva och med butiken vill vi erbjuda ett helhetskoncept som ska uppmuntra våra kunder att vara ute i naturen, säger vd Anna Rahm Åkerberg.

Från sortiment till öppettider - läs mer om Meindl Concept Store här

På Meindl Concept Store hittar du Sveriges största sortiment av Meindl – vandringskängor, jaktkängor, promenadskor, vinterskor och barnskor. Butiken har modeller i olika läster och utföranden beroende på typ av fot och användningsområde.

2021 tog Moxter ett ytterligare kliv när de byggde en ny butik - Meindl Concept Store - i syfte att komma närmare användaren och dra nytta av företagets kunskap och passion för uteliv. Fokus är kvalitetsprodukter, inspiration och event. Mötet med kunden står i centrum och personlig service är en självklarhet.

– Vi har många återkommande kunder som är tacksamma över den hjälp de får och de uppskattar vårt stora urval av skor och kängor. Eftersom vi erbjuder olika bredder på skor kan vi nästan alltid hitta en sko som passar kundens fot och behov. Det ger kunden ett mervärde, säger Christin Ivansson, ansvarig för butiken.

Här hittar du mer info om det jämtländska tillika familjeägda företaget Moxter

Tanken är att Meindl Concept Store ska vara mer än bara en butik. Butiken är en mötesplats med mycket värme, engagemang och kunskap. "Vi har skapat ett koncept för oss som uppskattar kvalitativa och innovativa outdoor-varumärken", menar Anna Rahm Åkerberg.

Meindl Concept Store vill bjuda in till en välkomnande miljö med unika produkter. Alla varumärken du hittar i butiken är handplockade och testade av personalen.

– Vi har jobbat med Meindl i över 30 år och har stor erfarenhet av friluftsliv och utomhusaktiviteter. Vi är en blandning av vandrare, jägare, fiskare, hundägare, vardagsmotionärer och fjällentusiaster och vet värdet av bra produkter som håller länge. Det är också viktigt för oss att jobba med företag som har sunda värderingar och ett förhållningssätt som stämmer överens med vårt, säger Christin.

Från skor och kängor till handskar, jackor och övrig utrustning - Kika in Meindl Concept Stores webbutik här

Ulrika Dahlberg är ansvarig för kundservicen på Meindl Concept Store.

Butiken har också tagit ett grepp kring hållbarhet och återbruk har fått en egen sektion i butiken, där kunder kan både lämna in och köpa second hand. En Meindlkänga har redan lång livslängd, och genom att erbjuda tjänster som underhåll och reparation kan man förlänga den ytterligare.

Inbäddat innehåll

För att uppmuntra fler att hitta ut har de tagit fram ett koncept som vänder sig till både privatpersoner och företag. I detta ingår olika typer av event och träffar där de även knutit till sig ett antal friluftsprofiler som tillför ännu mer kunskap och erfarenhet.

– Vi vill fylla ett större syfte och tror på att inspirera och utbilda inom olika områden som är kopplat till ett aktivt liv utomhus. Vi tror också på att utbyta erfarenheter och idéer med andra företag och har som vision att bli Sveriges sundaste företag. Där ser vi att fler gärna är med på resan, säger Anna.

Läs mer om hur du hittar hittar vandringskängor anpassade för din fotform här

Fakta

Om Meindl Concept Store

● Adress: Chaufförvägen 19A, Östersund.
● Telefon: 063-391 64 03.
● Öppettider: Måndag–torsdag 11-17. Även fredagar från och med 1 juli, 11-15.
● E-post: info@meindl.se
● Hemsida: https://www.meindl.se/om-meindl/butik/meindl-concept-store
● Sociala medier: Facebook, Instagram och Youtube.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av LTs redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan