Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Alf från Lillhärdal skickades ut från akuten sent på kvällen – nu anmäler han sjukhuset

Han fick inte ligga kvar och det blev inte ordnat med transport – istället blev Alf Olsson från Lillhärdal mer eller mindre utsparkad från akuten sent en onsdagskväll i januari. Med kraftig hjärnskakning.

– Jag tycket det är bedrövligt att det ska vara på det här viset, säger Alf och får medhåll av Lennart Åslund, som även han var med om en liknande situation.

Alf Olsson har gjort en anmälan till patientnämnden, efter att inte ha fått hjälp med resa hem till Lillhärdal från akuten i Östersund. Istället var han tvungen att ordna eget boende när han skrevs ut sent på kvällen. Tidigare på dagen flög han in till Östersund med helikopter, efter att ha ramlat och fått en kraftig hjärnskakning.

Bild: Mikael Andersson, Anders Olsson

Annons

Det var i slutet på januari, Alf Olsson var ute på gården i Lillhärdal och det var dags för skidåkning på teve. Han skyndade på stegen, halkade på en isfläck och slog i huvudet så att han tuppade av. Efter kontakt med 1177 blev han hämtad med helikopter och flögs till akuten i Östersund. Den medföljande läkaren konstaterade att han hade en kraftig hjärnskakning och sa till Alf att det nog skulle bli aktuellt för honom att stanna på sjukhuset över natten.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan