Annons

Annons

Annons

Annons

Brunflo

Läsartext
PRO Brunflo samlades till möte och allsång

Detta är en läsartext.

Vår kör, PROteinerna med pianisten Pelle Wallin, underhöll på mötet. Foto: Pia Edblad.

Annons

Efter en lång period av sol och vårvärme passade det bra att samlas inomhus till vårt månadsmöte denna gråkalla torsdag den 28 april.

Gäst för dagen var Ingrid Krylén, konsumentvägledare, en för många av oss välkänd röst i radion men nu fick vi också ett ansikte på henne. Att vara konsument idag har blivit allt svårare beroende på mer nät- och telefonförsäljning. Vi fick veta att från den 1 maj får vi en ny konsumentköplag. Några nyheter var att vi som konsument har tre års reklamationsrätt och att det är säljaren som har bevisbördan i två år. Vi ska kräva att det finns svensk information om varan.

Annons

Annons

När vi handlar i butik måste vi avtala om ångerrätt, på nätet är det alltid två veckor. Vid telefonförsäljning ska alltid ett köp verifieras skriftligt genom sms, mail eller brev. För köp av tjänster finns det en konsumenttjänstlag som reglerar ansvar mellan leverantör och kund. Ingrid kom med flera råd och dåd men framförallt så skulle vi känna oss välkommen att höra av oss till henne om vi kända oss osäkra i dessa frågor.

Vi fick information om att vår förening köpt in en ”Hjärtstartare” som ska vara mobil och med på våra olika samlingar, kändes tryggt men förhoppningsvis något vi inte ska behöva använda.

I sommar är det åter dags för Tisdagsdax på Jamtli under juli månad och vi kommer även i år ha ett samarbete mellan PRO Brunflo och Oden.

För medlemmar som vill lämna till insamling för Ukraina kommer vi att samordna och packa lådor under 9 och 10 maj på IOGT.

Viktiga frågor att ta med sig inför valet, att diskuteras av PRO-föreningar, nämndes höjd pension, äldreomsorgen och tandvården att ingå i högkostnadsskyddet.

Vår förträffliga kör, PROteinerna med pianisten Pelle Wallin, underhöll under vårt möte och bjöd även in till allsång. Som vanligt hade ”köket” ordnat med goda smörgåsar och kaffe med kaka. Innan vi tackade för dagens möte blev några premierade för välfyllda motionskort och några lyckliga vinnare i vårt lotteri.

Pia Edblad

Annons

Annons

Till toppen av sidan