Annons

Annons

Annons

Annons

Aspås

Läsartext
Med flyg mot våren

Detta är en läsartext.

Alla passagerare hölls på plats när Aspåskören bjöd upp till vårvindar friska och lyssna på alla fåglar. Foto: Eivor Comén

Annons

I ett fullsatt plan med piloten Janne och flygvärdinnan Alexandra drog vi åstad mot sol och vår. Från Gate två klev ett antal glada medresenärer på.

Noggrant kontrollerande av pass och icke flygvänliga, metalliska alster.

Efter noggrann instruktion av vår flygvärdinna, om nödutgångar, förtäringsrutiner, säkerhetsbälten mm startade resan med pampiga Vintern rasat ut..!

Annons

Helen, Christine och Fredrik höll alla passagerare på plats med att bjuda upp till vårvindar friska och lyssna på alla fåglar. Hugo Alfén fick med hjälp av Christine vara med trots sina 150 år.

Annons

Likaså är Bellman fortfarande aktuell med Käraste bröder från 1700-talet. Varför inte käraste systrar med tanke på att besättningen till tre fjärdedelar var kvinnor?

Den yngste och vackraste killen, Fredrik med tvärflöjt, samt Helen och Christine gav vår destination en försmak med Våren och Schön Rosmarin.

Vi fick stränga tillsägelser att inte blockera mittgången då serveringsvagnen rullade ut.

Tax free-påsar med innehåll av besättningen bakade bullar och kakor delades ut. Foto: Eivor Comén

Den fenomenala besättningen var snabbt ute med Tax free-påsar med innehåll av besättningen bakade bullar, kakor. Kaffet serverades snyggt och prydligt i kyrkans muggar med tänkvärd text Vi ser, vi syns, vi tror.

Att beställa whisky var inte tillgängligt på denna tur, även om någon enstaka passagerare lyckades med detta. Färgen såg äkta ut!

Ovanstående fina flygresa skedde den 1 maj i Aspås sockenstuga. Aspåskören med körledaren Helen Alvebro med sina lekfulla, skönsjungande kreativa medlemmar, bjöd på årets vårkonsert med tema "Flyg från Aspås, med destination våren".

Gissa, om det fullastade planet, hade nöjda passagerare som steg av vid station Våren? Ljuset och lite kvällssol över den vackra Aspåsnejden gjorde hela resan oförglömlig.

Annons

Annons

Värt att tänka på är, - att denna vårliga konsertafton sker med ideella krafter.

Engagemang, glädje, stolthet och vilja att glädja andra är ett signum för mycket av det det som sker i våra bygder. Aspåskören är en av dessa eldsjälar!

Grattis Aspåsbygden, Aspås församling och Aspåskören, Tack! Vi reser gärna med er nästa vår.

Eivor Comén

Annons

Annons

Till toppen av sidan