Annons

Annons

Annons

Annons

Hälso- och sjukvårdsdirektören avgår

Insändare
Regionens sponsring

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Petter Hansson Frank

Annons

Jag håller med Elias Rosell i hans ledare om regionens utbetalande av avgångsvederlaget till Maria Söderkvist. Jag tycker också att det trotsar all logik. Jag tror att hon fick ett varsel om uppsägning men fick säga upp sig själv. Det ser såklart bättre ut i hennes cv. Var det så då sattes på ett sätt hennes intresse före regionens intresse.

Sen håller jag faktiskt med om att regionen inte ska skänka bort medborgarnas skattepengar sådär. Det är ett skitdåligt beslut som jag förstår svider rejält i såväl personalens ögon som oss vanliga medborgares.

Annons

Annons

Däremot är det ju inte första gången de tar ett idiotiskt beslut som skapar frustration hos både regionens personal och vanliga medborgare.

Min favorit är de ersättningar som betalas ut till privata vårdinrättningar. De ersätts för att regionen tvingas skjuta till pengar till de hälsocentraler som går sämre än budget. De gör det för att de råkar ligga långt från stan med en gles och kanske gammal eller sjuk befolkning. Det finns till och med ett domstolsbeslut på att de inte behöver ersätta de privata utförarna! De blågröna väljer ändå att sponsra dem och det med miljonbelopp dessutom.

Listan på bedrövliga ekonomiska och personalpolitiska beslut regionens blågröna ledning tagit under mandatperioden kan göras mycket längre än så. Det skulle vara intressant att läsa vad du Elias Rosell tycker om just det exemplet. Du som inte tycker att regionen ska skänka bort medborgarnas skattepengar.

En man av folket

Annons

Annons

Till toppen av sidan