Annons

Annons

Annons

Annons

Frösön

Läsartext
Fransk afton med Frösö SPF

Detta är en läsartext.

Maud Sparrman och Stefan Widmark bjöd på franska sånger. Foto: Majvor Enström

Annons

Torsdagen den 28 april möttes ett gäng SPF:are på Frösö Strand med en förhoppning om att möta våren.

Det yttre var dock mer vinter än vår. Väl inne på vårt stamlokus ”Hos Andreas” mötte dock våren i Paris oss med värme. Vår ordförande Majvor Enström hälsade oss välkomna, samtidigt informerade hon oss om kommande aktiviteter, vad som sker inom föreningen.

Annons

Sedan bjöds vi in till en härlig måltid som toppades med en fransk fisksoppa, härligt kryddad med curry och saffran, en god grönsaksbuffé och som avslutning kaffe med godbit.

Annons

Därefter bjöds vi in till en härlig underhållning med franska sånger, känsligt framförda av två väl samspelta artister, Maud Sparrman, sång och Stefan Vidmark, piano. Öppningsnumret ”C´est si bonne” gav tonen för programmet, det var bonne/bra liksom efterföljande Moulin Rouge, Sous le ciel de Paris med flera.

Det är alltid bra när ett framförande inte bara är ett antal sånger utan att det också finns en berättelse och det fanns det här: Hur franskan var stor i Sverige under Gustav den III, så stor att det utgavs två tidningar på franska i Sverige. Hur Edit Piafs älskare omkom i en flygolycka på väg till New York för att höra hennes kärlekshyllning till honom där, ”Hymne á L ´Amour”. Hur Stefan Vidmark berättade om kompositören Erik Sati och sedan framförde ett stycke av honom.

På detta vis framflöt kvällen med visor vi kände igen, det mesta på moderspråket men också i översättning till svenska av Lars Forsell. Allt till publikens förtjusning. Mätta och nöjda lämnade vi lokalen och tänk, det kändes nästan vårlikt när vi kom ut.

Lars Gabrielsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan