Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Vi är inte onda

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Robbin Norgren

Annons

En vän tipsade om en låt på Facebook. Den hette ”Keep huggin that tree (cause I got a chainsaw)” av Scuzz Twittly.

Min vän fick mothugg, och kallades för alltifrån klimatförnekare och människohatare (vad det nu hade med låtens tema att göra). Samtalet urartade, som det gör när miljöaktivister är inblandade. Som miljöaktivist har du rätt, alla andra har fel. Punkt.

Annons

Om du tror att allt går att dela upp i svart och vitt, i ett vi och dom, och i att människor antingen är onda eller goda, och att man är en miljöns apostel till hundra procent, eller så är man en direkt ond människa.

Annons

Har du något att säga? Skriv en insändare eller debattartikel här.

Så är det inte. Vi vet att det finns ett klimathot. Vi är faktiskt rätt snälla och vettiga, det märker ni om ni valde att ha ett öppet sinne. Vad som motsätts är tron att en kamp för miljön kan ske på bekostnad av människors liv.

Många beslut är inte förenliga med folks liv. Höj skatt på fossil bränsle, så köper alla elbil (att elbilar är dyra för vanligt folk är ett icke-existerande problem). Ta bussen, heter det då.

Folk måste ha jobb, folk måste ta sig till jobbet! Så finns en kulturell aspekt – veteranbilar skänker glädje åt miljoner människor. Tänk förlusten om bilträffarna försvann!

Möt oss i stället i ett sansat samtal. Se oss människor, och försök komma med konstruktiva lösningar, i stället för att straffa ihjäl oss så att vi förlorar våra bilar, jobb, hem, liv och intressen. En vädjan till myndigheter är att subventionera lösningar istället för att skatta problemet.

Vanlig människa

Annons

Annons

Till toppen av sidan