Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Kommunalrådet träffade Centerns ceniorgrupp

Detta är en läsartext.

Ceniorgruppens Göran Westman, Birgitta Näsman och Nils Erik Jonsson tillsammans med kommunalrådet Effie Kourlos. Foto: Per Söderberg

Annons

För 86 dagar sedan tog Effie Kourlos plats på kommunstyrelseordförandestolen i Östersunds rådhus. Nu var det dags att träffa Centerns Ceniorgrupp för att presentera sig själv och det arbete som pågår inom Östersunds kommun.

Ordförande i Ceniorgruppen, Per Söderberg, kunde hälsa 24 deltagare välkomna. Effie berättade om sin väg in i politiken och de nämnder som hon arbetat i under vissa perioder intill att hon tog över rollen som kommunstyrelseordförande efter Bosse Svensson den 1 februari 2022.

Annons

Annons

Det blev en genomgång av frågor som  gällde mottagning av flyktingar från Ukraina, uteblivna projekt i infrastrukturförslag, samordning mellan kommuner och regionen, nya LSS-boenden, nytt äldreboende, skolplanering med mera.

Det ställdes ett antal frågor från deltagarna. Effie betonade vikten av att det är behoven som skall styra planeringen för medborgarnas bästa. Ceniorgruppen var imponerad över Effies redovisning och det blev en varm applåd då ordförande överlämnade en bukett färgglada tulpaner.

Nästa ceniorgruppsträff blir ett möte med Centerns ledning i regionen. Ett besök vid nya brandstationen i Brunflo planeras i juni och ett besök vid Trangia/Trångsvikens chark planeras den 16 augusti. 1 september blir det traditionellt firande av Vallsundsbron – i år 24 år!

Per Söderberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan