Annons

Annons

Annons

Annons

Hälso- och sjukvårdsdirektören avgår

Insändare
Kan man längre lita på vad Anders Byström säger?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Anders Byström, tillförordnad regiondirektör för Region Jämtland Härjedalen.

Bild: Jens Stenman

Annons

I flera reportage i LT kommer nu sanningen fram om den ”överenskommelse”, som Anders Byström motvilligt hänvisat till.

Så här är det uppenbarligen: Anders Byström anser att det bästa för regionen är att med pengar köpa ut Maria Söderkvist, så att hon inte ställer till med mer skada, än hon redan gjort. Han lovar henne en årslön om hon slutar ”frivilligt”. Bägge två kommer överens om att ”överenskommelsen” sticker i ögonen, så vi säger att jag slutar frivilligt den 1 mars.

Annons

Annons

På något sätt kommer det till medias kännedom, att lön till Söderkvist fortsätter att betalas ut, så man börjar ställa frågor till Byström.

”Oh, det här är bara en juste överenskommelse, för hon har så mycket inarbetat tid” säger Byström. Alltså han ljuger media likt Putin rakt i ansiktet.

Sedan är det faktiskt så, i alla fall i alla andra företag, att en hög chefslön innebär att man får betalt för att lösa sin uppgift. Någon övertidsersättning förekommer aldrig, så talet om inarbetad tid är lika mycket blå dunster som i övrigt.

Ni visar det sig dessutom att någon skriftlig ”överenskommelse” finns inte. Självklart med tanke på att detta aldrig skulle kommuniceras till allmänheten/skattebetalarna. Men nu skall en skriftlig överenskommelse utarbetas enligt Byström, och innehållet backar han inte på. Man måste vara juste mot denna arbetskamrat, som haft en så svår arbetsmiljö och arbetat så hårt i motvind. Så 2,1 miljoner delar han generöst ut. Och han står för sina misstag kan man också läsa i artikeln, dock inte så att han är beredd att stå för de 2,1 miljonerna, som han i stället låter oss skattebetalare stå för.

Jag har i ett tidigare inlägg ställt frågan: Kan detta vara lagligt?

Och finns något annat ord för detta än KORRUPTION?

Sten Bredberg

Till toppen av sidan