Annons

Annons

Annons

Annons

Frösön

Läsartext
Datakurs hos PRO Frösön

Detta är en läsartext.

Mötesdeltagarna i PRO Frösön informerades av kommunens digitala guider, Tommy Ceder och Sandra Östling. Foto: Sylvia Berg

Annons

Vi har varit en del av det digitala samhället sedan 1970-talet ungefär. Om vi på den tiden hade sett oss själva på vår datakurs i torsdags tror jag att vi hade kliat oss i huvudet och undrat vad vi höll på med.

Här hade vi samlats för att lära oss använda en telefon som var utan sladd och alla hade varsin egen telefon. Om vi dessutom hade berättat att man kunde betala räkningar och leta reda på busstider i telefonen så hade förvåningen säkert varit ändå större.

Annons

Annons

I början hette det att internet var en fluga som var snabbt övergående. Nu har vi levt med den så länge att ingenting förvånar oss längre.

Vi har väntat länge på att kursen skulle komma till stånd. Corona och annat elände har kommit i vägen men nu blev det äntligen dags. Kommunens digitala hemguider Tommy och Sandra kom till vår lokal. Vi fick veta mycket om olika digitala hjälpmedel som larm, olika dörrlås och trygghetskamera. Dessutom fick vi hjälp med att ladda ner appar av olika slag och svar på frågor.

Nästa kurs blir den 28 april i vår lokal i Lövsta. Annons kommer i ÖP och LT i god tid innan.

Sylvia Berg

Annons

Annons

Till toppen av sidan